11/11/2012

Synttärikakku

Idea tähän kakkuun lähti lemppari leipuribloggaajaltani täältä



300 g tummaa suklaata
150 g voita
6 kpl kananmunia 
1, 5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

kuorrutteeseen tarvitset:
kuohukermaa
sokeria
punaista väriainetta

Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erottele munat. Vatkaa keltuaiset ja 1 desilitra sokeria vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja puoli desilitraa sokeria. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasva seos keltuaisvaahtoon. Siivilöi joukkoon sekoittaen jauhot. Lisää valkuaisvaahto suklaaseokseen kevyesti nostellen. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 200 asteessa noin 27-30 minuuttia. Kakku on hyvä jäähdyttää kunnolla ennen kuorruttamista.
Pursota kuorrute haluamallasi tyylillä kakun päälle ja kakku on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti