10/17/2011

Chocolate dreams..♥

Lainasin kaverilta suklaaherkkukirjan, joka on nimeltään Ihana suklaa. Lähestyville synttäreilleni suunnittelin leipovani jonkun kirjasta löytyvän kakun ja ehkä tryffeleitä. 

Kirjassa mainittiin pari selkeää perusohjetta, jota jokaisen suklaankäsittelijän olisi hyvä tietää:
♥ Käytä aina huoneenlämpöisiä aineksia; ota munat, voi ja maito jääkaapista hyvissä ajoin (mutta älä vatkattavaa kermaa ettei se juoksetu)
♥ Lusikka mitat ovat tasaisia: 1 tl = 5 ml ja 1 rkl = 15ml.
♥ Vuoan oikea koko on tärkeä kakkuja ja piirakoita leipoessa. Mittaa vuoka sisäreunasta toiseen, älä huomioi vuokaan merkittyä mittaa.
♥ Laita uuni kuumenemaan ennen kuin aloitat ja varmista että uuni on saavuttanut oikean lämpötilan ennen käyttöä.
♥ Kypsymisaika riippuu uunista. Tarkista kypsyys n. 5 min ennen suositeltua valmistumisaikaa ja jätä leivonnainen uuniin tai ota uunista tarpeen mukaan.

2 kommenttia:

  1. sulla on kyl niin ihana blogi :) ja tykkään kans sun tyylistä ihan superpaljon ;D

    ♥ leave-world.blogspot.com

    VastaaPoista