5/06/2012

Lime pie

200 g grahamkeksejä
n. 100 g voita/margariinia
2 rkl intiaanisokeria tai vaaleaa muscovadosokeria

Täyte
4 limetin mehu (1 dl)
2 tl raastettua limetin kuorta
4 kananmunankeltuaista
1 prk (400 ml) kondensoitua maitoa

Marenki
4 valkuaista
4 rkl tomusokeria

Murenna keksit, lisää sulatettu rasva sekä sokeri ja sekoita.
Painele muruseos 24 cm vuokaan pohjalle ja reunoille.
Paista 175 asteessa vajaa 10 min & jäähdytä.
Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste.
TOIMI NOPEASTI, sillä massa kiintyy hetkessä.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita.

Kakku on jo valmis tällaisenaan, mutta sitä voi myös paistaa 15 minuuttia 225 asteessa.
VIimeistele piirakka halutessasi marenkikuorrutteella.

Vaahdota puhtaassa, kuivassa kulhossa valkuaiset ja kun vaahto on kiinteää, lisää tomusokeria lusikallinen kerrallaan. Jatka vaahdottamista, ja kun vaahto on kiinteää, pursota tai levitä se piirakan päälle.
Tarjoa piirakka vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti