(20 kpl pieniä, 12 kpl isoja)
Taikina:
50g margariinia
2 munaa
1¼ dl maitoa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
N. 40 kpl tuoreita tai pakastettuja mansikoita (puoliksi sulaneita)
Kuorrute:
50g huoneen lämpöistä voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
- Sulata margariini & lisää siihen maito.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Sekoita seokset tasaiseksi massaksi
- Jaa taikinavuokiin yksi nokare taikinaa ja sydämeksi mansikka. Peitä taikinalla.
- Paista 225-asteessa n. 10 min ja anna jäähtyä
- Sekoita kuorrutteen ainekset sähkövatkaimella
- Värjää kuorrute halutessasi ripauksella karamelliväriä
- Jos kuorrute on löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin tai lisää tomusokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti