8/07/2011

Sitruunakuppikakut

(12 kpl)

Taikina:
3 munaa
2 dl sokeria
100g margariinia tai voita
1 dl maitoa
1 (luomu) sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
50g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1rkl sitruunamehua

Lämmitä uuni 200- asteeseen. 
Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se maitoon ja lisää seos taikinaan.
Raasta sitruunan kuori ja purista hedelmästä mehu. Lisää sitruunamehu ja raaste taikinaan.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele seos taikinaan.
Jaa taikina vuokiin ja paista 15-20 min.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja värjää halutessasi se karamellivärillä. Jos kuorrute on löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin tai lisää tomusokeria. Levitä kuorrute jäähtyneille kuppikakuille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti