Peruslettutaikina (n. 20 pikulettua)
5 dl kevytmaitoa
2-2,5 dl vehnäjauhoja
2 munaa
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
( 1 rkl ruokaöljyä taikinaan )
paistamiseen voita/margariinia
Vatkaa munat kevyesti, lisää sokeri ja suolaripaus. Kaada joukkoon puolet maidosta ja pienissä erin kaikki jauhot. Sekoita hyvin jauholisäysten välillä ettei taikinaan tule paakkuja. Viimeksi kaadetaan mukaan loppuosa maidosta ( ja öljytilkka ). Anna taikinan levätä noin puoli tuntia, jotta jauhot turpoavat. Sekoita kunnolla ennen paistamista.
2-2,5 dl vehnäjauhoja
2 munaa
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
( 1 rkl ruokaöljyä taikinaan )
paistamiseen voita/margariinia
Vatkaa munat kevyesti, lisää sokeri ja suolaripaus. Kaada joukkoon puolet maidosta ja pienissä erin kaikki jauhot. Sekoita hyvin jauholisäysten välillä ettei taikinaan tule paakkuja. Viimeksi kaadetaan mukaan loppuosa maidosta ( ja öljytilkka ). Anna taikinan levätä noin puoli tuntia, jotta jauhot turpoavat. Sekoita kunnolla ennen paistamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti